Scroll Top
Energetische renovaties
Vierkantshoeve Zwalm

Enkele sfeerbeelden van hoe de toestand van de bestaande vierkantshoeve was voor we het ‘almost mission impossible’ renovatieproject zijn gestart.

De ruwbouwwerken bestonden deels uit het aanbouwen van een nieuw gedeelte achteraan, maar het leeuwenaandeel was het aanpassen, verstevigen, isoleren en verbeteren van de oude gebouwen, en dit tot iets nieuwbouwwaardigs, waarbij bvb ook een historisch waardevol portiek moest bewaard blijven.

Toestand na afwerking van de daken en de plaatsing van het buitenschrijnwerk, winddicht!
Of, hoe alle stallingen omgetoverd werden naar toekomstige leefruimtes.
De gereinigde, doch niet afgewerkte gevels dienen nog gekaleid of gecementeerd te worden.

Zodra een woning van binnen is bepleisterd, transformeert de ruimte op magische wijze. Het ruwe, onafgewerkte karakter van muren verandert in een strak en glad oppervlak dat de basis vormt voor elke verdere afwerking.

Het voegen en kalijen van de gevels geeft de woning een frisse, nieuwe uitstraling en versterkt tegelijkertijd de authenticiteit van het pand. Deze ingrepen beschermen het huis tegen weer en wind, terwijl ze de charme en het karakter van de gevel benadrukken.
Gesloten bebouwing/appartementen Roosdaal

Bij de renovatie van een appartementsgebouw (rijwoning) was de eerste grote uitdaging het bereiken van de tuin met de vereiste regenputten via een bestaande doorrit.

De volgende opdracht was vergelijkbaar, maar dit keer betrof het de boormachine die de boringen moest uitvoeren voor de geothermische warmtepompen in de achtertuin. U ziet onze boormeesters ook in volle actie.

Het plaatsen van een volledig nieuwe gevel tijdens een energetische totaalrenovatie biedt aanzienlijke esthetische voordelen. Een moderne gevel kan het uiterlijk van een gebouw drastisch verbeteren, waardoor het aantrekkelijker en waardevoller wordt. Bovendien draagt een nieuwe gevel bij aan een betere isolatie, wat resulteert in een lagere energierekening en een comfortabeler binnenklimaat. Dit helpt niet alleen om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen, maar vermindert ook de ecologische voetafdruk van het gebouw.